Kempele 29.8.2015 ”Vihiluodon kala-ajot”

Kempeleen Metsästys- ja Kennelyhdistys järjesti elokuun viimeisenä viikonloppuna ajokokeet. Keskuspaikkana toimi Vihiluodon kalaravintola moottoritien varressa Tupoksessa. Tarjoilu pelasi ja koeväki kehui lohikeittoa herkulliseksi. Kokeen ylituomarina toimi Eljas Ulvinen ja sihteerin hommat hoiti Erno Niemisalo. Tulostaso oli vuoden aikaan nähden kohtalainen.

Kokeen puuhamiehinä toimi Jani Angeria, Henri Mettovaara ja Keijo Savela. Mieltä lämmitti, kun kokeelle oli paljon kysyntää ja koiria olisi tullut enemmänkin. Maastojen takia koe rajoitettiin viiteen koiraan. Koiranohjaajat kiitteli kun kokeen järjestäjät olivat hommanneet tuomarit/maastooppaat, myös maastot saivat kiitosta. Kokeessa oli erinomainen kennelhenki.
Ensi vuonna ehkä uudestaan. 🙂

Järjestäjät haluavat kiittää Tyrnävän, Oulujoen, Limingan, Kempeleen ja Temmeksen metsästysseuroja maastoista. Ilman teitä ei kokeesta tulisi mitään.

Koetta tuki/sponsoroi Suomen Visor Oy, Agrimarket Kempele, Kontiotuote Oy, Vihiluodon Kalaravintola ja Kempeleen Metsästys- ja Kennelyhdistys r.y.

Tulokset:
1. Mettäjuntin Metku ajok1 75,13p Om. Hannu Mujunen Asikkala
2. Vipulan Iita ajok3 59,00p Om. Esa Hanhela Oulu
3. Kanuunan Nestori ajok3 53,25p Om. Juhani Kajala Orimattila
4. Taika ajok0 4p Om. Juha Luokkala Tyrnävä
5. Marjaliisa luopui Om. Henri Mettovaara Tupos

Tuomarareiden ja toimikunnan kesken järjestettiin arpajaiset. Voittajat olivat Seppo Helin ja Erno Niemisalo.

DSCN2094

Kuvassa voittaja koira Mettäjuntin Metku, omistaja Hannu Mujunen ja ylituomari Eljas Ulvinen

DSCN2092

 

Kuvassa kokeen kolme parasta

 

Aitojen teko rantaan on alkanu

Lahella tapahtuu. Siellä on tampattu aitalinjoja ja tehty alkuraivauksia. Seuraavaksi tekevät aidat. Lehmät tulee tällä tai ensiviikolla.

Tietoa ja ohjeistusta metsästäjille tulee myöhemmin lisää.

Riistakolmiolaskennat 25.7-5.8 välillä

Riistakolmio lasketaan tänäkin vuonna. Laskentojen ajankohta on 25.7-5.8.2015. Näillä näkymin laskentapäivä on 1.8 ja kokoontuminen ampumaradalle klo 9:00 aamulla.

Pikkusen katsotaan lähempänä kelien mukaan. Jos tulvii ja myrskyää niin katsotaa toinen päivä.

 

Jos vetäjien lisäksi saatis 10 miestä laskentoihin mukaan, niin hyvä.

Talkoot ampumaradalla 2 viikon päästä!!

Rata alkaa olla talkoita vaille valmis avattavaksi. Muovit penkkoihin tilattu, penkat kuorittu ja Henkka on palaveerannu ympäristötoimen herrojen kanssa.

Jo ennen talkoita penkkojen hiekat seulotaan. Sitten on vuorossa penkkojen muovitus, ojaputkien ja kaivojen kaivamista. Murskeen levittämistä ja hiekat penkoille. Penkkojen päälle tulee uudet paalit. Hirvirata pitää kasata ja alue siistiä muutenkin. Eli puuhaa riittää

 

Jotta kaikki saadaan valmiiksi ja päästään taas opetteleen ampumistakin, niin toivomme että mahdollisimman moni jäsenistä lähtis talkoisiin. Jos et itse pääse niin hommaa tuuraaja. Levittäkää sanomaa omien kanavien kautta (whatsapp, facebook, tekstarit yms).

 

 

Laidunnus alkaa, talkooväkeä tarvitaan

Nyt on laiduntajalla virallinen lupa laidunnukseen. Soitteli tänään ja oli suunnitelmissa, että odotellaan noin viikko jos pysyis sateettomana ja vähän alue kuivuis.

Talkooväkeä tarvis suunnilleen viikon päästä aitalinjojen raivaukseen ja aitojen tekoon. Jos väkeä olis enemmän tulossa niiin samalla vois raivata myös kanavan varsia että pääsis veneelläki merelle.

Myös viljat odottelee säkissä, ne pitäsi kuskata veneellä kanavan varressa oleviin roskiksiin lintujen ruokintaa varten.

 

Ilmoitelkaa sähköposteilla, tekstareilla tai soittamalla te joilla mahdollisesti olisi aikaa osallistua talkoisiin.

 

– Pekka

Talkoot

TALKOOOT!!!!!
Talkoot letossa 6.6.2015.klo 9.00 alkaen.Siivotaan venealuetta ja tehdään polttopuita.viedään samalla peräojansuuhun viljaa.Roskakorit on jo sielä.Paikalle koitetaan saada myös halkomakone jotta kaikki puut saadaan samantien halottua. Eli jos haluaa viedä polttopuita samalla, niin kärry mukaan. Seura tuo maggaraa ja virvokkeita paikallaolijoille. Mikäli jollain on nyt jotain säilössä siellä rannassa,niin käy hakeen pois ,tai merkkaa ei roskaksi. Varmaan kaikki kanisterit ym kerätään joita lojuu rannan tuntumassa. Ja pistelkääpä vaikka alle ilmottautuneet nimiä, tiedämpähän pitääkö ostaa vaan itelle makkarat.

(ottakaa pitkävartiset kengät, kö noita punkkejakin on ollu aika paljijo ja märkähän se ranta on)
T:Sihteeri

Laidunnus limiganlahdella alkaa kesällä 2015

Eli kesäkuun puolivälin paikkeilla pitäs ruveta lahella tapahtumaan. Sinne olis tulossa lehmiä laiduntamaan useaksi vuodeksi.

Projektiahan viriteltiin seuran toimesta useita vuosia, mutta nyt meidän onneksi Ala-Temmekseltä yks tilallinen on tuota hanketta puuhastellut ja lupa Isoniityn lohkokunnalta on jo saatu.

Tilanne täsmentyy kunhan laiduntaja saa Ely-keskukselta tarkemmat aluarajaukset yms. Mutta näyttäis siltä, että aikalailla kaikki kempeleen alueet menee laidunnukseen ja lisäksi varmaan paljon muutakin. 🙂 Hieno homma.

 

Jos on kyseltävää tai kommentoitavaa niin ottakaa yhteyttä vpj Pekkaan