Kauris

kauris                                                                                                                                                                         Kauriin pyynti on seurassamme suhteelisen uusi asia. Vasta 4 vuosi lähtee liikenteeseen. Viime vuonna seura myönsi kauriille yhteensä 14 lupaa. Luvat jaettiin perustetun kaurisporukan ja  aktiiviruokkijoiden kesken, sekä arvottiin 3 lupaa kesäkokouksessa halukkaiden kesken. Kaurisporukka kaatoi hienolla menestyksellä yhteensä 10 eläintä. Jahti tapahtui koira ja miesajolla. 9 eläintä jaettiin jahdissa olleiden kesken ja yksi meni peijaisiin.

Kaudelle 2013-2014 myönnettiin yteensä 12 kaurislupaa. Näistä 8 tuli kaurisporukalle. Kaurisporukka kasataan syksyn aikana erillisessä kokouksessa, joka kutsutaan kokoon ennen marraskuun puoltaväliä. Kokouksesta ilmoitetaan rantalakeudessa. Porukkaan saa osallistua jokainen seuraan kuuluva ja maksut suorittanut jäsen. Kaurisporukka sopii keskenään lihanjaosta.

Kevät pyynti on nyt toista vuotta ja se käsittää siis vain pukin pyynnin. Kevätpukkia saa pyytää 16.5.2014-15.6.2014. Mikäli pukin kaataa, pitää siitä tehdä asianmukainen ilmoitus. Ilmoittamatta jättäminen on rangaistavaa. Pukkia saa pyytää jokainen seuran jäsen, mutta vain kyttäämällä.

Kempeleessä on aktiivisia kauriin ja riistan ruokkioita, mutta lisää innokkaita kaivataan. Mikäli haluat esim rakentaa ruokinta-automaattin kauriille ja sijoittaa sen Kempleen riistan käyttöön, niin ole yhteydessä johtokuntaan. Seura osallistuu kustannuksiin. Riistan hyvinvointi takaa sen, että saalista riittää tulevillekkin vuosille.