Pienriista

Kempeleen metsästys-ja kennelyhdistyksen alueella on monipuolinen lajikirjo metsästettävää pienriistaa. Jänis kanta on ollut vakaa ja mikä mukavinta, niin myös ihka oikeaa metsäjänistäkin löytyy alueittain paljon.

Linnustuksen puolella ehdottomasti suosituin ja suurimman massan liikkeelle saava metsästys on sorsajahti ja varsinkin itse aloitus. Ei nimittäin montaa puskaa lahdelta löydy, jos yhtäkään missä ei jonkun pää nousisi elokuun 20 päivän aamuna. Saaliiksi reppuun vesilintujen puolelta tulee niin sorsaa kuin hanheakin, tosin tuo metsäshanhi saalis jäänee tältä syksyltä haaveeksi melko monelta jos ei kaikilta.

Kyyhkynen tuo sitkeä pikku pirulainen ja suussa sulava lintu. Seuran alueilta löytyy myös paikkoja tämän linnun kyttäämiseksi. Lisäksi seurassa on paljon aktiivisia metsästäjiä jotka aloittavat kyyhkyn ruokinnan jo hyvissä ajoin, enne jahdin alkua ja näin varmistavat hyvän saaliin.

Fasaanille Kempeleeseen on muodostunut hyvä ja vakaa kanta runsaan istutuksen johdosta. Itse seura ei vuonna 2013 istuta yhtään fasaania, koska olemme katsoneet kannan sen verta suureksi.

 

Metsäkanalinnuista metsästettäviä ovat teeri ja pyy, lisäksi seuralla on vuokralla valtion maita tammakankaalla, jossa myös metson saa pudottaa. Myös riekon räkätystä kuulee syksyisillä soilla, eli jokunen niitäkin, vaikka rauhoitettu onkin.

Lisäksi mainittakoon,että mikäli seuran alueelle eksyy hangille ketun tai supikoiran jäljet, niin elinkaari lyhenee kyseisellä eläimellä hyvin nopeaa.