Riistanhoitojaosto

DSC_9253_1                                                                           Kempeleen metsästys – ja kennelyhdistyksen riistanhoitojaoston tarkoituksena on huolehtia riistakantojemme hoidosta. Teemme vuosittain riistapeltoja eri puolille metsästysaluetta. Hirvieläimille viedään nuolukiviä maastoon. Niitämme Liminganlahdella rantaa ja parannamme näin rantalintujen elinympäristöjä. Lisäksi ruokimme vesilintuja eri paikkoihin, rakennamme ja ylläpidämme kosteikkoalueita runsaiden vesilintukantojen takaamiseksi. Seuralla on myös eri puolilla Kempelettä ruokinta-automaatteja, jotka kaipaavat ylläpitoa.

Riistanhoitotyö vaatii aikaa ja pitkäjänteisyyttä. Hyviä ja pitkävaikutteisia tuloksia ei saada yhdessä kesässä. Työtä tehdään pääasiassa talkoovoimin ja talkooväkeä kaivataan toimintaan mukaan. Touhun ei tarvitse olla fyysisesti raskasta ja ”pakon edessä” vääntämistä. Tavoitteena on saada tehtyä hyödyllistä vapaaehtoistyötä yhteisen harrastuksemme eteen.

Mikäli sinulla ideoita alueemme riistanhoitotyön edistämiseksi, niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen tai seuran johtokunnan jäseniin. Ideoita otetaan avoimin mielin vastaan ja pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Huonoja tai vähäpätöisiä ideoita ei olekaan, joten rohkeasti vaan mukaan toimintaan. Puuhaa riittää kaikkina vuodenaikoina.

Riistanhoitojaoston vetäjät:

Pekka Kälkäjä 0405960800
Jani Kärenlampi 0414692529